El cap de setmana del 18 i 19 de maig l’esbart va organitzar unes colònies al Mas el Saiol de Moià pels grups infantils i juvenils. Més concretament anaven dirigides pels grups de Barretines, Faixes i Mantellines. El grup de Cascavells i d’Almorratxes es van incorporar diumenge al matí. Els objectius que perseguia aquesta estada era enfortir i treballar la cohesió de grup, treballar i practicar danses i aspectes artístics (ritme, col·locació del cos, etc.) i observar i aprendre de tots i cadascun dels balladors i monitors.

 

Divendres 17, els grups van rebre una carta d’uns estranys balladors de la Dansa i el Ball del Ciri. En aquesta carta els hi explicaven que els tres nans trapelles (el Colèric, el Sofista i el Viciós) havien amagat els complements i objectes necessaris per ballar les danses castellterçolenques. Els nans bons (l’Enamorat, el Savi i el Poeta), juntament amb els balladors i balladores de l’esbart, serien els encarregats de retornar els elements als misteriosos balladors. Per tal de recuperar-los havien de passar una sèrie de proves.

Durant les colònies van recuperar els set elements: la capa, la mantellina, el ciri, l’almorratxa, l’ampolleta, el mocador i el barret. Diumenge van retornar-los a la parella de dansaires que els esperaven amb delit. Però el que no s’esperava ningú és que aquesta parella fossin els gegants, en Tallaferro i na Griselda.

 

A més de recollir i recuperar els objectes, els balladors van aprofitar per treballar danses noves i encarar la recta final del curs. Van preparar l’espectacle de fi de curs i van reforçar la tècnica mitjançant jocs i activitats que els monitors van preparar.

 

Volem donar les gràcies a la casa de colònies per la rebuda i a tot l’equip de monitors per organitzar aquesta estada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *