El nostre esbart és una entitat oberta a tots els infants i joves de la comarca dedicada a la conservació i divulgació de la dansa catalana en totes les seves vessants i amb el màxim de rigor històric.

El nom de “Rosa d’Abril” va ser escollit per votació de tota la colla de balladors, del moment, entre una llista de noms, per la gran devoció que tradicionalment els vilatans de Castellterçol teníem a la Mare de Déu de Montserrat.

Cronologia

1946
Neix l’Esbart Rosa d’Abril
Neix l’Esbart Rosa d’Abril

L’Esbart Rosa d’Abril neix l’any 1946, de la mà de Joan Mercadé, mestre de Castellterçol i músic, i de la seva muller Enriqueta Capellades, que en van portar la direcció fins a principis dels anys vuitanta. En aquests primers anys l’Esbart creix i es perfecciona gràcies a la col·laboració i

1982
Relleu generacional
Relleu generacional

Entre els anys 1982 al 1987 agafà el relleu de la direcció de l’esbart l’Alfons Miró i la Rosa Bové, néta d’en Joaquim Serra.

1988
Del 1988 al 2010
Del 1988 al 2010

A partir de l’any 1988 prenen la direcció de l’Esbart l’Enriqueta Mercadé, en Jaume Bonfill i la Joaquima Márquez, que el conduiran fins al 2010.

1996
50è aniversari
50è aniversari

L’Any 1996 l’Esbart va celebrar el 50è aniversari amb un recital amb més de cent balladors i exballadors plens d’entusiasme. A partir d’aquest moment, i fruit del retrobament, neix el grup de Veterans que participen en diversos espectacles de la Roda de Veterans.

1998
El mil·lenari de Castellterçol
El mil·lenari de Castellterçol

L’any 1998, Castellterçol celebra el seu mil·lenari i l’Esbart crea per aquest esdeveniment l’espectacle “De la mar, poema i dansa“, una combinació de danses de vora mar amb poemes del llibre “Cançons de rem i de vela”, de Josep Mª de Segarra.

2010
Canvi d’aires
Canvi d’aires

Des de l’any 2010, i fins l’actualitat, l’esbart balla sota la direcció de Jordi Franquesa i Montse Malats amb el suport en l’ensenyament de l’Alba Postius, la Gemma Postius, la Laia Bou, l’Aleix Monfort, l’Alba Coll en Gerard Tuneu, en Guim Alberch, la Carlota Súnico i l’Alba Bou.

2016
70è aniversari
70è aniversari

El 9 de juliol de 2016 l’esbart va celebrar el seu 70è aniversari tot recordant aquells que havien format part, d’una manera o altra, de l’entitat. Volíem que esdevingués una gran festa. És per això que vam reunir tots els dansaires en grups per ballar aquell ball que els hi

2020
Temps de pandèmia
Temps de pandèmia

El març de l’any 2020 es va decretar l’estat d’alarma a causa de la pandèmia generada pel coronavirus. En aquest moment es decreta un confinament total que durarà fins ben entrat l’estiu. Davant d’aquesta situació l’Esbart cessa la seva activitat. No obstant, se celebra una trobada amb els grups infantils

Títol
YouTube
Instagram