"Sempre m'ha agradat cosir i tafanejar durant l'assaig" Sr. Vestu

Què en surt de dins el baül?

El projecte

El vestuari de l’esbart és extens, hi pots trobar molts elements que s’han anat fent servir al llarg dels anys… Entre ells, un baül màgic que connecta el nostre món amb un món màgic. En aquest món hi habiten diferents tribus, cadascuna amb les seves cultures, creences i aficions… Uns els entusiasma la música, altres, les teles i robes pels vestits. En canvi, uns altres els atrauen les històries i llegendes, o els sentiments i emocions que s’amaguen darrere de cada dansa. Tots ells viuen en harmonia en aquest món màgic, units per un element: la dansa.

Entre totes les tribus i poblats trobem un bell senyor anomenat Vestu. Viu entre les muntanyes, en una casa feta de pedra i fusta. És molt tafaner, li agrada molt cosir i passar-s’ho bé! De fet, també li agrada molt ajudar i, a vegades, ens visita d’amagat, mentre aprofita per cosir un botó d’una armilla o planxar unes faldilles. Molts cops ronda pel vestuari, amagat i sense fer soroll…

Sr. Vestu

Sempre m’ha agradat cosir i tafanejar

Viu entre les muntanyes, concretament al Bosc dels 5 botons, en una casa feta de pedra i fusta. És molt tafaner, li agrada molt cosir i passar-s’ho bé! De fet, també li agrada molt ajudar i, a vegades, ens visita d’amagat, mentre aprofita per cosir un botó d’una armilla o planxar unes faldilles. Molts cops ronda pel vestuari, amagat i sense fer soroll…

Folki

Si un instrument voleu aprendre a tocar, a en Folki haureu d’avisar

Viu a Inxa, la contrada dels sons, rodejat d’altes muntanyes plenes de boscos, en cases de fusta dalt dels arbres. Són els encarregats de cuidar i mantenir tots els instruments musicals. Conserven totes les músiques del món dels balls i en guarden totes les seves partitures. Els agrada treballar en equip, són endreçats, tracten bé a tothom i són molt riallers i juganers. Sempre porta un pal ple de cascavells per caminar a ritme.

Tofulet

Si una bona història voleu llegir, a en Tofulet haureu d’acudir

Viu a Faula, la contrada de les rondalles, una zona de prats. Són pocs habitants i viuen en cabanes de fusta i cultiven els seus propis aliments. Especialitzats en la comercialització i confecció de llibres, són els encarregats de guardar totes les llegendes i d’explicar-les arreu del món dels balls. Tot el dia corren amunt i avall. Els agrada molt fer bromes, saltar i ballar. Ell sempre porta una maleta plena de llibres antics i papers plens d’històries de tota mena.

Nyacra

Si us voleu enlluernar, a na Nyacra haureu de cridar

Habita a la contrada de la llum, Lumos, en un terreny prop del mar. Viuen sota terra en coves o balmes. Durant el dia, el sol il·lumina tant que no poden sortir. Per aquest motiu només els pots veure de nit. Són els encarregats d’il·luminar el món dels balls. Fabriquen eines i objectes característics per guardar-hi la llum. Són manetes, tossuts i molt traçuts. No se’ls acaba mai la paciència. Guarden boles de llum de totes mides i semblen grans cuques de llum.

Gandalla

Si un vestit vell voleu lluir, na Gandalla us el podrà sargir

Viu a la contrada dels teixits, anomenada Filatura, en una zona d’altes muntanyes. Acostumen a fer vida en racons petits i amagats, sense necessitat de gaires coses materials. Especialistes en la confecció de roba i indumentària del món dels balls. Teixeixen les millors vestimentes i ho coneixen tot sobre la costura. Detallistes i exigents, sempre es fixen en els petits detalls. Molt hàbils amb les tasques manuals. Sempre porten una capa que els fa invisibles en el moment que vulguin.

Morratxa

Si les vostres emocions voleu comprendre, de na Morratxa haureu d’aprendre

Viu a la contrada de les emocions, anomenada Roser. Viuen a les zones de rius, gorgs i rierols. Necessiten estar envoltants d’aigua dolça per viure. Especialitzats en les emocions. S’encarreguen de transmetre els valors correctes a la resta d’habitants del món dels balls. Són molt sensibles, empàtics i un pèl tímids amb els desconeguts. Saben diferenciar tota classe d’emocions. Porta sempre un collaret amb un flascó ple de colònia.

Aquest projecte neix per acompanyar als petits dansaires durant el seu creixement, proposant-los reptes i activitats per treballar valors com el respecte, la igualtat o la convivència mitjançant la dansa d’arrel tradicional.

Per tant, els objectius principals que persegueix el projecte són els següents:

  • Utilitzar la dansa com a vehicle per conèixer i créixer.
  • Adoptar actituds respectuoses amb el medi i la societat.
  • Crear un espai motivador i on tothom se senti lliure.

Durant el transcurs del curs, i especialment a les dates més assenyalades, els grups reben cartes dels padrins dansaires. En elles, s’hi plantegen reptes i activitats ambientades a l’època de l’any o reflexions i debats per educar en valors.

Títol
YouTube
Instagram